Valtuustoaloite

Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että Kuusamon taajaman ladut nro 19 Torankijärven ympäryslatu ja nro 18 Tolpaniemen valolatu kunnostetaan tämän päivän vaatimusten mukaiseen ja turvalliseen kuntoon. Eli

  1. Torankijärven ympärysladun vajaan kilometrin mittainen keskeneräisen latuosuuden pohja pengerretään ja sille asennetaan muun valaistun latuosuuden mukainen valaistus.
  2. Tolpanniemen valoladun valaistus asennetaan myös valaisemattomalle osuudelle.

Perusteluna esitämme:

  1. Torankijärven ympäryslatu on erittäin suosittu. Ladun sijainti on erinomainen, sijaitseehan se taajaman sisällä. Hiihtäjiä on paljon ja latua käyttää kaikenikäiset ihmiset. Latu-uran korkeuserot ovat alhaiset, mikä mahdollistaa niin pienten lasten kuin ikääntyneiden ihmisten turvallisen hiihtämisen (paitsi vajaan kilometrin pätkä). Voidaan hyvin sanoa, että ympäryslatu on kuusamolaisten terveyslatu. Ympäryslatu mahdollistaa heikkokuntoisten ja heikkonäköisten ikäihmisten hiihtää, kun se saadaan valmiiksi. Myös Kuusamossa vierailevat ovat löytäneet ympärysladun virkistykseensä.

Vajaan kilometrin matka ympäryslatu on ”möykkelikköinen” ja risukkoinen sekä siltä osauudelta puuttuu valaistus. Kyseinen osuus saadaan hiihtokuntoon paljon myöhemmin kuin muu osuus ympärysladusta ja se poistuu keväällä aikaisemmin käytöstä.  Turvallisuusuhka osalle ikääntyneistä hiihtäjistä.

Jos kyseistä pätkää ei jostain syystä voida kunnostaa (pengertää ja valaista), niin uusi ura on mahdollista rakentaa lähemmäksi kevyen liikenteen väylää.

  • Tolpanniemen valoladun valaistuksen puute osalta latu-uraa on pimeän aikaan iso turvallisuusriski. Monet ovat kaatuneet hiihtäessään valaistulta osuudelta valottomalle osuudelle.
  • Nyt on tärkeätä ryhtyä toimeen ja kehittää myös taajaman ladut asianmukaiseen kuntoon!

Kuusamossa itsenäisyyspäivänä 6.12.2020

Martti Turunen

HIIHTOLATUJEN KUNTO JA VALAISTUS ON TURVALLISUUSTEKIJÄ!

Hiihtolatujen kunto ja valaistus on turvallisuustekijä!

www.kuusamo.fi

More content in the same category

1.5.2022

7.1.2022

Mistä aluevaaleissa on kysymys?

Mistä aluevaaleissa on kysymys? Valittavaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon, aluehallitukseen, lautakuntiin tarvitaan erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista ja laajasti eri puolilta maakuntaa, jotta

10.6.2021

Opettajien työn merkitys korostuu

On tärkeää, että lapsista ja nuorista kasvaa tasapainoisia, omiin taitoihinsa luottavia, sosiaaliset taidot omaavia ihmisiä. Opettajien työn merkitys on yhteiskunnan