Opettajan työn merkitys korostuu

Published:

Maailma on monenlaisen myllerryksen alaisena, epävarmuus lisääntyy.

Opettajien työn merkitys on yhteiskunnan kehityksen kannalta ollut tärkeää kaikissa kehittyvissä ja kehittyneissä maissa. Opettajien keskeisimpiä tehtäviä on opettaa lapsia oppimaan. Se lähtee lukemaan ja kirjoittamaan oppimisesta. Ne ovat edelleen kovaa valuuttaa. Mitä paremmin ne ovat lapsella ja nuorella hallussa, sitä helpompi on opin tiellä taivaltaa.

Tänä päivänä koulutuksen ja kasvatuksen merkitys entisestään korostuu. Maailma on monenlaisen myllerryksen alaisena, epävarmuus lisääntyy. On tärkeää, että lapsista ja nuorista kasvaa tasapainoisia, omiin taitoihinsa luottavia, sosiaaliset taidot omaavia ihmisiä. On entistä merkityksellisempää oppia ajattelemaan itsenäisesti ja kriittisesti.  Joudumme joka päivä arvioimaan jatkuvasti kasvavaa ”tietotulvaa”, jota tulee mitä erilaisimmista ”tuuteista”.  Valeuutiset ovat valtaamassa entistä voimallisemmin alaa. Valetiedolla vaikuttaminen ja propaganda ovat lisääntymässä. Hybridivaikuttaminen on jo tätä päivää.

Tiedon ja osaamisen merkitys korostuu entisestään. Tietämätöntä on helppo manipuloida ja ”jymäyttää”.

Elämässämme olemme jatkuvien päätösten teon edessä. Joka päivä joudumme tekemään erilaisia valintoja. Millä tiedoilla näitä ratkaisuja teemme? Yleissivistyksen merkitys ei ole kuitenkaan vähentynyt, vaikka elämän syke on nopeutunut ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa (somessa) mennään lujaa ja lyhyesti. Ja vaikka tänä päivänä Googlesta löytyy moneen asiaan ”vastauksia”, mutta onko se, mitä sieltä tulee vastaan, relevanttia. Ei välttämättä kaikki ole! On tärkeää osata erottaa jyvät akanoista!

Yleissivistys antaa meille perspektiiviä tarkastella asioita, ymmärtää niitä ja tehdä vaikeitakin valintoja varmemmalta pohjalta.

Opettajillemme lämpimät kiitokset arvokkaasta työstänne lastemme ja  hyvinvointi-yhteiskuntamme eteen sekä jaksamista vaativassa työssänne!

Martti Turunen

Maakuntavaltuuston ja -hallituksen jäsen (Kokoomus)

Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja

More content in the same category

1.5.2022

7.1.2022

Mistä aluevaaleissa on kysymys?

Mistä aluevaaleissa on kysymys? Valittavaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon, aluehallitukseen, lautakuntiin tarvitaan erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista ja laajasti eri puolilta maakuntaa, jotta

10.6.2021

Opettajien työn merkitys korostuu

On tärkeää, että lapsista ja nuorista kasvaa tasapainoisia, omiin taitoihinsa luottavia, sosiaaliset taidot omaavia ihmisiä. Opettajien työn merkitys on yhteiskunnan