Tehdään yhdessä parempi Kuusamo

Published:

Kuusamon on keskityttävä entistä enemmän elinvoiman, yhteisöllisyyden ja osallisuuden luomiseen.

Tehdään Kuusamosta hyvä paikka syntyä ja kasvaa sekä kouluttautua, tehdä työtä ja työllistää, yrittää ja omistaa, innovoida ja investoida. Taataan elämän ehtooseen ehtineille viihtyisä, turvallinen elämä. Viime vuoden lopulla hyväksytty kaupunkistrategia antaa hyviä askelmerkkejä tavoitteen saavuttamiselle.

Miten se käytännössä tehdään? Tehdäänkö se yhdessä hyvää toimintakulttuuria rakentaen vai repivällä tyylillä?

Luottamushenkilöillä on iso vastuu hyvästä toimintakulttuurista.

Kuusamon Kokoomus haluaa olla edelleen vahvasti mukana rakentamassa Kuusamoa omien arvojen pohjalta ihmisen kokoiseksi – kuusamolaisten toiveiden ja tarpeiden mukaiseksi.  Rakentaa yhdessä kuusamolaisille hyvät elämän eväät.

Keskeisiä arvojamme tässä työssä ovat sivistys, kannustavuus, suvaitsevaisuus ja välittäminen. Aatteessamme yhdistyvät vapaus ja vastuu, demokratia sekä mahdollisuuksien tasa-arvo.

Kesäkuussa pidettävissä kuntavaaleissa kuntalaiset valitsevat edusnaisensa ja -miehensä seuraaviksi neljäksi vuodeksi kaupunginvaltuustoon ja sitä kautta erilaisiin luottamustehtäviin.

Uuden valtuustokauden alussa on oiva hetki kehittää toimielinten toimintatapoja ja muuttaa käytäntöjä entistä paremmiksi. Toimielinten hyvä päätöksentekokyky on kunnan kehittämisen kannalta tärkeää ja se sataa kuntalaisten ”laariin”.

Luottamustehtäviin toivottavasti tulee valituiksi henkilöitä, joilla on viisaus, laaja-alaisuus ja kriittisyys. Myös riippumattomuus, ahkeruus ovat kantavia ominaisuuksia. Merkityksellistä on, että valituiksi tulee monipuolinen edustavuus kuntalaisista. Sitä demokratia on parhaimmillaan.

Koronaepidemian vuoksi vaalikampanjointi on ottamassa digiloikan. Toreille ja marketeille ei tällä hetkellä ole mahdollista kutsua kuntalaisia kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kuntalaisten ”tapaaminen” on siirtynyt entistä enemmän nettiin.

Sosiaaliset mediat, facebook, instagram, twitter jne ovat tämän kertaisen kampanjoinnin kohtaamispaikkoja. Keskusteluja käydään sähköisillä foorumeilla. Huolestuttavaa somessa on joskus asiattomille tasoille eskaloituva keskustelu. Mietin, ketä sellainen ilkeily palvelee! Toivon, että Kuusamossa käytäisiin sivistynyt, toista ihmistä kunnioittava vaalikeskustelu.

Tehdään yhdessä turvallisempi Kuusamo!

Martti Turunen

Puheenjohtaja, vaalipäällikkö

Kuusamon Kokoomus

More content in the same category

10.6.2021

Opettajien työn merkitys korostuu

On tärkeää, että lapsista ja nuorista kasvaa tasapainoisia, omiin taitoihinsa luottavia, sosiaaliset taidot omaavia ihmisiä. Opettajien työn merkitys on yhteiskunnan

10.6.2021

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto kokoontui maanantaina

Toimintavuosi 2020 jää historian kirjoihin lähtemättömästi. Pandemia muutti ihmisten ja yritysten elämää totaalisesti. Aloitettiin puhua uudesta normaalista. Yhteiskunnan kriisivalmiutta koeteltiin

10.6.2021

Verotuksellako ja velanotolla ratkaistaan talouden kestävyysvaje

Kiristyvällä verotuksellako ja velanotollako ratkaistaan talouden kestävyysvaje? Pääministeri, puheenjohtaja Marinin kuntaverotuksen progressioajatukset nostivat viime viikolla tummat pilvet opiskelun, työnteon ja